Intranett

facebook-ikon
Intranett
26.10.2015

Ugressfjerning uten kjemikalier

NIS Troll

Sjekk ut film av Heatweed her. 

I forbindelse med tiltaket med bærekraftig ugressbekjempelse innførte Stavanger kommune i 2014 forbud mot bruk av kjemikalier på offentlige områder.  Videre sendte Staten ut en forskrift til Lov om bruk av sprøytemidler som regulerer bruken av kjemikalier strengere, med spesielt fokus på barns uterom.  Forskriften er gjeldende fra 01. juni 2015.  Mattilsynet er nå involvert og har mer fokus på ringvirkningene ved bruk av ulike kjemikalier.  Ved barns uterom er nå ALLE TYPER kjemiske sprøytemidler forbudt.
 
 
 
Målet på sikt må være å bekjempe ugress med samme ressurser som tidligere, bare med en vesentlig forskjell at gift og kjemikalier er byttet ut med vann.
 
 
Stavanger kommune og Stavanger natur- og idrettsservice KF fremstår fortsatt som ledende aktør i planlegging, utførelse og vedlikehold av byens uteområder.  Flere aktører, både offentlige og private, har tatt kontakt for å vurdere å ta inn lignende løsninger som vi har nå for å bekjempe ugress uten bruk av kjemikalier.  Norge har fordelen av mye rennende vann som er tilgjengelig som drikkevann, men det vil være riktig å fortsatt forebygge forurensing av grunnvann i fremtiden ved alternativer til kjemiske midler.heatweed 1
heatweed 2
heatweed 3
heatweed 4