Hjem​    |    Maskinpark    |    Ledige stillinger    |    Tjenester    |    Prosjekter    |    Om oss    |     Aktuelt    |    Kontakt
natur-og-idrett
natur-og-idrett
ugress

Høyt gress

Mange henvendelser fra publikum

Vi får for tiden mange henvendelser fra publikum som mener gresset får gro for lenge før det blir klippet eller at det ikke klippes kort nok.
 
Den mest effektive måten å varsle på er å bruke  VOF – www.varsleomfeil.no.Da kommer meldingen rett inn til de i kommunen som prioriterer oppdragene.

 
vofSom en meter snø på to timer

Kommunen har definerte standarder for hvor høyt gresset skal være på ulike uteområder. Noen steder kan en gressbakke bli klippet et par ganger i året, mens en plen som brukes mye må holdes kort gjennom hele sommeren. Driftspersonalet i Stavanger Natur- og Idrettsservice (NIS) og Virgo følger faste klipperunder.

- Men akkurat nå strever vi med å holde tritt, for graset har grodd så uvanlig raskt den siste måneden. Det kan  sammenlignes med at det kommer en meter snø på to timer om vinteren, sier daglig leder i NIS, Kurt Idland.

- Driftspersonalet gjør sitt beste. De viktigste bruksarealene, som badeplasser og aktivitetsflater blir prioritert først i friområdene. På sikt skal vi nok komme ajour med vanlig standard, sier leder for parkseksjonen i kommune, Felicitas Heimann.

Mindre penger, mer gress

Innsparinger i driftsbudsjettene gjør at noen arealer som før ble klippet ofte fra i år klippes sjeldnere. Det gjelder for eksempel kantsoner i friområder, rabatter langs veier og andre arealer som ikke blir brukt til aktiviteter.

Da kan kommunen bruke den frigitte arbeidstiden til andre viktige oppgaver i friområdene.

Biologisk mangfold

- Ved å la gresset vokse høyere legger vi også til rette for å øke biologisk mangfold i disse områdene. En blomstereng byr på mye mer mangfoldig enn kortklippet gress, sier leder for parkseksjonen i kommune, sier Heimann.
(Utdrag fra Stavanger kommunes hjemmeside).

Klikk på bilde for å høre intervju fra NRK P1

nrk p1
 


Publiseringsdato: 16-06-2016

Tilbake


natur-og-idrett