Hjem​    |    Maskinpark    |    Ledige stillinger    |    Tjenester    |    Prosjekter    |    Om oss    |     Aktuelt    |    Kontakt
natur-og-idrett
natur-og-idrett
arbeidsverk

Arbeidsverk #2 Førvisning av kunst på Åsen

Lørdag 10. mars kl 13-15

Velkommen til førvisning av Maiken Stenes kunst i Stavanger natur- og idrettsservice KF sine lokaler

Maiken Stene har laget malerier til Stavanger natur- og idrettsservice sine lokaler på Auglend. Lørdag 10. mars klokken 13:00 vil publikum kunne bli kjent med både arbeidsplassen og Maiken Stene sitt nye kunstverk. Sammen med Stavanger natur- og idrettsservice inviterer Studio17 til omvisning av en arbeidsplass og innføring i et kunstnerskap. Kunstner Maiken Stene og daglig leder Kurt Idland vil ta del i en samtale ledet av Anna Ihle fra Studio17.

Som en del av utstillingsserien Arbeidsverk, arrangert av Studio17, ønsker vi å løfte fram Maiken Stenes kunstnerskap, og hennes nye verk som er laget til en spesifikk arbeidsplass. Det ferdige kunstverket består av 17 oljemalerier. Bildene er malt på profilsagede biter av kryssfiner og er montert på tre ulike vegger.

Mona Orstad Hansen, billedkunstner og kunstkonsulent skriver om Maiken Stenes kunst på Stavanger natur- og idrettsservice:

"Maiken Stene vant våren 2017 konkurransen om å lage et offentlig kunstverk til Åsen sonestasjon med prosjektet «Et portrett av Stavanger natur- og idrettsservice». Gjennom en grundig tilnærming, har Maiken fanget øyeblikk og historier som er blitt til et malerisk portrett av bedriften. Stavanger natur- og idrettsservice er et kommunalt firma med ca. 170 ansatte, som har som mål å sikre forsvarlig drift og vedlikehold av ca. 1.100 større og mindre anlegg og uteområder innen idrett, friluftsliv, park og natur. I konkurransebidraget foreslo Maiken å lage et stedsspesifikt og relasjonelt kunstverk med utgangspunkt i et personlig møte med de ansattes arbeidshverdag. Inntrykkene dannet bakteppet for det som ble et representerende portrett av bedriften, sett fra kunstnerens perspektiv. Intensjonen med å arbeide på denne måten var å løfte fram og synliggjøre verdien av det mangfoldige og viktige arbeidet som Stavanger natur- og idrettsservice gjør".

Oppfordrer alle som har anledning til å ta turen til Åsen førstkommende lørdag.

 


Publiseringsdato: 06-03-2018

Tilbake


natur-og-idrett